lauantai 24. marraskuuta 2012

Ruusukaali-pekonipasta

Viikolla kolahti postilaatikkoon taas uusi Glorian Ruoka&Viini-lehti (08/2012). Lehden selaaminen aiheutti välittömästi muutoksen perjantain illan suunniteltuun ateriaan. Ihan pakko oli päästä kokeilemaan ruusukaalin ja pasta yhdistelmää, sillä se ei olisi ikimaailmassa tullut itselleni mieleen. Ruusukaali kuuluu yleensä meillä itseoikeutusti joulupöydän lisukkeeksi hunajalla saksanpähkinöillä maustettuna, mutta tätä pastaa tehdään meillä varmasti uudelleen. 
Ruusukaali-pekonipasta

350 g spagettia (valitse sitä ihan ohuista ohuinta laatua, trust me)
400 g ruusukaalia
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
170 g amerikanpekonia
noin 1/2 sitruunan mehu
chiliä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
noin 1/2 dl oliiviöljyä
parmesaania tai pecorinoa

Ruusukaalit huudellaan ja tarvittaessa uloimmat lehdet poistetaan. Leikataan pohjasta kova kanta pois ja irrotetaan ruusukaalin lehdet. Sipulit ja valkosipulit kuoritaan sekä hienonnetaan. Pekoni kuutioidaan.
Tässä vaiheessa laitetaan pasta kiehumaan ja keitetään se al denteksi. (Säästetään tilkka keitinvettä.) Samalla paistetaan pekoneita ja sipuleita pannulla keskilämmössä muutaman minuutin ajan. Lisätään ruusukaalin lehdet ja jatketaan paistamista välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Maustetaan seos sitruunalla, chilillä, suolalla ja pippurilla.
Yhdistetään pasta ja ruusukaali-pekoniseos. Lisätään joukkoon oliiviöljyä (ja keitinvettä) niin, että pasta tuntuu mehevältä.
Tarjotaan juustolla viimeisteltynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti