lauantai 13. heinäkuuta 2013

Karkkikanaa

Lomareissun jälkeen vatsa oli kyllästetty tapaksilla ja paellalla. Tätä ähkyä piti tasoittaa heti kotiin päästyä kesäisellä grilliruoalla. Löysin Kaikki äitini reseptit blogista loistavan karkkikanan ohjeen, joka pääsi kokeiltavaksi heti. Korianteri ei vain kuulu henkilökohtaisiin suosikkeihin, joten sen jätin kuorrutuksesta pois, mutta hyvää oli silti.
Karkkikanaa vartaassa

4 broilerin rintafilettä
150g suolapähkinöitä
(puntti korianteria)

Siirappi
1 plo Happy Joe Cloudy Apple -siideriä
3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
n. 5cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 vihreä chili, malto pilkottuna ilman siemeniä
3 rkl ruokokidesokeria
tilkka öljyä

Ensin keitetään siirappi siideristä. Kuullotetaan pienessä kattilassa öljytilkassa hetken valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Kaadetaan joukkoon  siideri ja lisätään sokeri. Tässä vaiheessa seos kuohuu paljon. Kuumennetaan kiehuvaksi ja annataan sitten kuplia hiljaisella tulella kokoon noin kolmannekseen, kunnes keitos on siirappimaista.

Leikataan kukin file pitkittäin kolmeen osaan. Pujotetaan lihat vartaisiin grillaamista varten. Jauhetaan suolapähkinät (korianterin kanssa) muruseokseksi tehosekoittimella.

Sivellään kullekin kanavartaalle hiukan siirappia ja paistetaan sitten grillissä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi puolelta toiselle kääntäen ja välillä siirappia lisäten. Lisätään vielä valmiiseen vartaaseen reilusti siirappia pintaan ja kieritellään varras pähkinäseoksessa. Voidaan tarjoilla sekä tulikuumina grillistä suoraan että huoneenlämpöisinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti