maanantai 1. heinäkuuta 2013

Sisämateriaalit hallinnassa

Kuten aiemmin jo mainitsinkin, käytämme mökin suunnittelussa apunamme luotto-sisustussuunnittelijaa. Mökin sisämateriaalit on nyt valittu.

Lattiaksi tulee leveä (188 mm) tammiparketti, jonka pinta on harjattu ja öljykäsitelty. Harjattu pinta saa aikaan vanhan lankkulattiatunnelman. Väritys on tummanharmaa, mutta siinä on myös hieman ruskeaa antamaan lämpöä.


Kuva Upofloor.

Seinät ja katto paneeloidaan struktuuripaneelilla, jossa on elävä pinta. Halusimme ehdottomasti suorareunaisen paneelin, joka on maalattu peittävällä valkoisella. Itseasiassa lopputulos muistuttaa kotimme olohuoneen kattoa, joka on tehty hienosahatusta laudasta.


Kuva Siparila.

Keittiökalusteisiin valittiin mattavalkeat ovet ja valkoinen työtaso. Yläkaappien korvaavien String-hyllyjen ja työtason välitilaan asennetaan lasi suojaamaan seinäpintaa. Makuuhuoneen kaappien oviin valittiin sama mattavalkoinen sävy.

Takan taakse tehdään seinä muuraamalla tiilistä paloturvallisuuden vuoksi. Se rapataan valkoiseksi. 

Parven lattia tehdään massiivipuusta ja maalataan harmaaksi (sävy päätetään myöhemmin). Parven lattiaparrut jäävät näkyviin oleskelu- ja makuutilan kattoon ja ne maalataan katon kanssa valkoiseksi.

Näillä mennään tässä vaiheessa. Elokuussa meillä on sitten tekstiili- ja valaisinsuunnitelmakin valmiina ja sisustus alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Tosin valmiiseen lopputulokseen on matkaa vaikka kuinka paljon - mielikuvissa mökillä jo vietetään lämpimiä kesäöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti