Itseasiassa selleri kuuluu niihin harvoihin raaka-aineisiin, jotka ovat keittiössämme listalla 'no go'. Joku voi tietysti kyseenalaistaa ja olla sitä mieltä, ettei Waldorfin salaattia voi tehdä ilman selleriä, mutta ei tämä meidän versio muutenkaan noudata klassista ohjetta. Raikkaampana ja kevyempänä versiona tämä salaatti sopii erittäin hyvin vaikka savukalan lisukkeeksi.
Waldorfin salaatti Piilolanniemen tapaan
jääsalaattia
lehtipersiljaa
vihreä omena viipaloituna
simenettömiä viinirypäleitä
sinihomejuustoa
saksanpähkinöitä
kastikkeeseen:
turkkilaista jogurttia
omenaviinietikkaa
oliiviöljyä
dijon-sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä
Sekoitetaan kastikkeen ainesosat sekaisin ja annetaan tekeytyä hetken aikaan. Ladotaan salaattiainekst laakealle vadille kerroksittain ja nostetaan tarjolle kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti