torstai 15. marraskuuta 2012

Munat kokkeliksi

Yllätimme ipanan kanssa miehen isäinpäivänä munakokkeliaamiaisella. Tämä herkku on nopea valmistaa, mutta hakkaa mennen tullen hotellien aamiaispöytien viritykset. Munia kannattaa varata kaksi per nautiskelija.



Munakokkeli (kahdelle)

4 munaa
voita
suolaa
(ruohosipulia)

Munista erotellaan keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Lämmitetään pieni paksupohjainen kattila liedellä. Laitetaan kattilaan nokare voita ja kypsennetään valkuaiset siinä koko ajan sekoittaen. Paistinpannua ei kannata käyttää, koska se kuumenee liikaa. Otetaan kattila pois levyltä. Sekoitetaan keltuaiset valkuaisten joukkoon (keltuaiset eivät saa kypsyä) ja maustetaan maun mukaan suolalla sekä nokareella voita. Kokkeliin voi sekoittaa joukkoon myös tuoretta ruohosipulia pilkottuna. Nautitaan paahdetun ruisleivän tai paahtoleivän kanssa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti