Kaupasta valmiina saatavasta perunasalaatista ei puhuakaan saman päivänä kuin itse tehdystä kirkkaasta versiosta. Yleensä meillä tätä tehdään alkukesästä parsakauden ollessa hilpeimmillään, mutta tämä toimii myös ilman vihreitä parsannuppuja.
Perunasalaatti
10 perunaa
1 prk varrellisia, isoja kapriksia
1 punasipuli
(nippu parsaa)
kastike:
1 sitruunan mehu
sitrunankuori raastettuna
oliiviöljyä
karkeaa dijon-sinappia
suolaa
sokeria
mustapippuria myllystä
Kuumat, kypsät perunat kuoritaan ja paloitellaan. Pilkotaan sipuli pieneksi kuutioiksi sekä kapriksista poistetaan varret ja ne halkaistaan, lisätään perunoiden joukkoon. (Lisätään keitetyt parsat paloiteltuina).
Sekoitetaan kastikkeen ainekset keskenään ja sekoitetaan perunoiden joukkoon. Lisätään suolaa tarvittaessa. Annetaan tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti