maanantai 12. marraskuuta 2012

Unelma tortusta

Yleensä aina olemme mieheni kanssa samaa mieltä, mutta mitä tulee leivonnaisiin, makumme menee täysin ristiin. Yksi omista suosikeistani on unelmatorttu voitäytteellä - ei siis mitään kalorinlaskijan herkkua. Mies jättää tämän väliin, jos saa valita.

Unelmatorttu on nopea valmistaa, vaikka yllätysvieraiden varalle. Tällä kertaa pääleipurina meillä toimi ipana.



Unelmatorttu

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja

1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


täyte:
100g voita tai margariinia
1 munan keltuainen
3-4 dl tomusokeria

1 - 2 tl vaniljasokeria

Vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja käännetään taikina varovasti tasaiseksi. Levitetään taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paistetaan uunin keskitasossa 210 asteessa (kiertoilma) noin 7 minuuttia. Kumotaan kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vatkataan täytteen ainekset keskenään ja levitetään jäähtyneelle levylle. Kääritään rullalle ja nostetaan jääkaappiin. Parhaimmillaan seuraavana päivänä (jos on jäljellä...).

Vinkkinurkka: torttulevy kannattaa kääriä jo kuumana rullalle ilman täytettä, niin se eri repeä täytteen kanssa rullatessa. Tämän voi tehdä myös ilman vehnäjauhoja, jolloin leivonnainen on kokonaan gluteeniton. Itse käytän täytekakkujen ja torttujen leivontaan Siro-hienosokeria, jolla munavaahto saadaan kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti