maanantai 17. joulukuuta 2012

Banaani-sitruunahilloke

Joulun alla iskee todellakin jokin pakonomainen tarve väkertää ja valmistaa omin käsin herkkuja. Ystäväni Marja (Soppaa ja silmukoita, alkuperäisen ohjeen löydät täältä) oli valmistanut banaani-sitruunahilloketta jokin aika sitten.

Makuyhdistelmä kuullosti tarpeeksi oudolta eli kokeiltavahan sitä oli itsekin. Ja täytyy sanoa, että tämä on toimii. Eikä millään uskoisi, että hillokkeen pohjana on banaani. Tämä tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen viikuna- ja luumuhillokeosioon joulupöydässä. Itse tein tuplaannoksen samalla vaivalla ja sain valmista hilloketta noin 9 dl eli näitä riittää myös pukinkonttiin käärittäviksi.



Banaani-sitruunahilloke

400 g banaania (3 isoa banaania)
200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa)
1 vaniljatanko
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl kardemummaa
1 dl Sitruuna Valkoviinietikkaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
3 dl hillosokeria


Kuutioidaan banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaistaan vaniljatanko. Laitetaan hedelmät ja vanilja kattilaan sekä lisätään muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria.

Kiehautetaan ja keitetään hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Soseutetaan hilloke sauvasekoittimella. Lisätään hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitetään vielä 10 minuuttia. Purkitetan hilloke puhtaisiin purkkeihin, jäähdytetään ja säilytetään jääkaapissa.

Banaani-sitruunahilloketta kannattaa kokeilla vuohen- tai lampaanmaidosta valmistettujen, pehmeiden ja kypsien juustojen kanssa ja paahtoleivällä yhdessä voin ja maustamattoman tuorejuuston kanssa. (Ihanaa myös ihan sellaisenaan...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti