lauantai 22. joulukuuta 2012

Maitosuklaafudge

Tämän joulun karamellisuoksikki lienee meillä ihanan pehmeä suklaafudge. Tämä vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä keittelyvaiheessa, mutta lopputulos palkitsee kyllä.




Maitosuklaafudge (noin 30 kpl)

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata

Kiehautetaan kerma, sokeri ja voi. Lisätään hunaja. Keitetään sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja väriltään toffeenruskeaa (noin 15 minuuttia). Seos on valmista, kun kylmään veteen tiputetusta nokaressta voi sormien välissä muotoilla pallon.

Siirretään kattila syrjään ja lisätään vaahtokartit sekä suklaa. Sekoitetaan, kunnes seos on tasaista. Kaadetaan massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (noin 12 x 20 cm) ja annetaan jähmettyä peitettynä jääkaapissa. Leikataan paloiksi ja säilytetään kuivassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti