keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Hilloa, hilloa, hilloa

Tykkään tehdä pukinkonttiin itse syötäviä lahjoja, koska monesti lahjan vastaanottajalla on jo kaikkea. Nämä on helppo tuhota popsimalla ne parempiin suihin ja niitä ei tarvise nostaa vierailuja varten esille vuodesta toiseen. 

Tänä vuonna paketteihin kääriytyy punaista ja tulisen makeaa Paholaisen hilloa. Samalla sain käytettyä syksyllä arpajaisista voittamani sokerit. Itse tein kaksikertaisen annoksen samalla vaivalla. Alkuperäisen ohjeen löytää Dan Sukkerin sivuilta.



Paholaisen hillo


800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria

Leikataan tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pannaan ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valutetaan vesi pois ja jäähdytetään tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrotetaan kuoret, leikataan tomaatit lohkoiksi ja poistetaan kovat kantaosat. Pannaan tomaattilohkot paistokasariin. Jos halutaan käyttää säilöttyjä tomaatteja, kaadataan ne liemineen kasariin ja leikataan saksilla neljään osaan.

Halkaistaan pestyt paprikat ja chilit, poistetaan siemenet ja paloitellaan pieniksi. Puristetaan kuoritut valkosipulin kynnet sekä lisätään ne ja mausteet kasariin. Annetaan kiehua puolisen tuntia.

Lisätään etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumennetaan uudelleen kiehuvaksi ja keitetään muutaman minuutti silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytetään hetki ja purkitetaan. Säilytetään jääkaapissa.

Sopii vaikkapa grillattujen liharuokien kanssa tai hampurilaisten lisukkeena tai sitten ruokien ja kastikkeiden mausteena.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä vie kielen mennessään. Maistelun jälkeen mies tuumasi, ettei näitä taida raaskiakaan antaa lahjaksi, vaan syödään itse.

      Poista