Tänä vuonna paketteihin kääriytyy punaista ja tulisen makeaa Paholaisen hilloa. Samalla sain käytettyä syksyllä arpajaisista voittamani sokerit. Itse tein kaksikertaisen annoksen samalla vaivalla. Alkuperäisen ohjeen löytää Dan Sukkerin sivuilta.
Paholaisen hillo
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria
Leikataan tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pannaan ne
30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valutetaan vesi pois ja jäähdytetään tomaatit kylmän
juoksevan veden alla. Irrotetaan kuoret, leikataan tomaatit lohkoiksi ja poistetaan kovat
kantaosat. Pannaan tomaattilohkot paistokasariin. Jos halutaan käyttää säilöttyjä
tomaatteja, kaadataan ne liemineen kasariin ja leikataan saksilla neljään osaan.
Halkaistaan pestyt paprikat ja chilit, poistetaan siemenet ja paloitellaan pieniksi. Puristetaan kuoritut valkosipulin kynnet sekä lisätään ne ja
mausteet kasariin. Annetaan kiehua puolisen tuntia.
Lisätään etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumennetaan uudelleen
kiehuvaksi ja keitetään muutaman minuutti silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytetään hetki ja
purkitetaan. Säilytetään jääkaapissa.
Sopii vaikkapa grillattujen liharuokien kanssa tai
hampurilaisten lisukkeena tai sitten ruokien ja kastikkeiden mausteena.
Ihana idea! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKiitos! Tämä vie kielen mennessään. Maistelun jälkeen mies tuumasi, ettei näitä taida raaskiakaan antaa lahjaksi, vaan syödään itse.
Poista