tiistai 30. huhtikuuta 2013

Suu makeaksi vappuna - rahkamunkit

Ipanan mielestä yli tunti sitten paistetut munkit ovat lähes syömäkelvottomia, niinpä meillä paistettiin rinkuloita vielä vartti tunti ennen juhlien alkamista parisen viikkoa sitten.

Nämä rahkamunkit ovat ehdottomasti meidän perheen suosikkeja. Rahka antaa munkkitaikinaan mukavaa pehmeyttä. Ohje on alunperin löydetty Myllyn sivuilta.


Rahkamunkit, noin 25 - 30 kpl


3 dl maitoa
250 g maitorahkaa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
10 - 12 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita

Paistamiseen kookosrasvaa
Pinnalle sokeria

Kuumennetaan neste kiehuvaksi mikrossa, lisätään siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuotetaan hiiva nesteeseen. Sekoitetaan joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisätään jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alustetaan taikina hyvin vaivaten kimmoisaksi (Kitchen Aidilla noin 7 - 8 minuutin ajan) . Lisätään pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Annetaan taikinan kohoata peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikkassa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, otetaan se leivinpöydälle ja vaivataan taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittellään taikinasta pikkupullia. Kohotetaan pullat kaksinkertaiseksi.

Kuumennetaan kookosrasva kattilassa 180 asteiseksi. Paistetaan munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan ja käännetään paiston puolivälissä. Nostetaan kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyöritellään munkit sokerissa heti: Munkit ovat herkullisimpia juuri paistamisen jälkeen, hieman vielä lämpiminä, jopa lähes kuumina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti