torstai 30. elokuuta 2012

Avokadopastaa - parempaa arkiruokaa

Aina silloin tällöin löytää uusia makuelämyksiä. Alexander ja Hanna Gullichsen ovat yhdessä koonneet parhaat kotirokaohjeensa uuteen keittokirjaan Safkaa - Parempaa arkiruokaa. Herkullisessa keittokirjassa on viitisenkymmentä helppoa arkiruokaa, jotka kyllä varmasti pelastavat meidän perheen arjen vielä monta kertaa. Kannattaa myös vilkaista Hannan CHICLING-blogia.


Ensimmäiseksi kokeiltavaksi pääsi avokadopastan ohje, josta tein pienillä muutoksilla oman version. Tästä tuli heti yksi meidän perheen suosikki ja se maistui hyvin myös meidän kymmenvuotiaallekin. Alkuperäisessä ohjessa käytettiin limen mehua, pecorinoa ja parmesaania sekä myös lehtipersiljaa.

Avokadopasta (neljälle)

1 - 2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
1 sitruunan mehu
2 - 3 kypsää avokadoa
sormisuolaa
mustapippuria ruohittuna
noin 0,5 dl oliiviöljyä
iso kourallinen basilikaa
raastettu parmesaania
400 g spagettia

Avokadot halkaistaan ja niistä poistetaan kivet sekä sisus kaiverretaan kulhoon. Lisätään pilkottu valkosipuli ja chili sekä puristetaan joukkoon sitruunanmehu. Lisätään myös hienonnettu basilika, raastettu parmesaani ja oliiviöljy. Maustetaan suolalla sekä pippurilla. Sekoitetaan aineet hyvin keskenään. Suolaa pitää olla tarpeeksi, muuten kastikkeesta tulee mautonta. 

Keitetään spagetti ohjeen mukaan (al dente) hyvin suolatussa vedessä. Valutetaan pasta lävikössä. 

Pyöritellään spagetti kastikkeen joukkoon. Tarjotaan parmesaaniraasteen kera. Syödään heti.

Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti