tiistai 13. marraskuuta 2012

Kuskusia pöytään - Taboulleh

Ystäväni Marjan Soppaa ja silmukoita toimii meillä usein innoituksen lähteenä viikonlopun ruokailua suunnitellessamme. Yksi suosikeistani on Marjan Taboulleh, joka on ehdottomasti kokeilemistani versioista paras. Tietenkin sitä on hieman pitänyt virittää hieman, mutta alkuperäinen toimii ihan kympillä.


Taboulleh

3 dl kuskusia
1 sitruunan mehu
1 limen mehu
oliiviöljyä
vettä
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria
(tuoretta) minttua
1 punasipuli
1/2 kurkku
3-5 tomaattia

Sekoitetaan sitruunan ja limen mehu, vesi, öljy ja mausteet. Nestettä pitää olla vähintään saman verran kuin kuskusia. Lisätään neste kuskusin joukkoon kuskus. Hienonnetaan sipuli, kurkku ja tomaatti aivan pieniksi kuutioiksi ja lisätään joukkoon. Annetaan salaatin tekeytyä hetki, tarkastetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa tai sokeria. Kuskus turpoaa nopeasti ja jonkin ajan kuluttua vettä ja öljyä voi hieman lisätä. Kuskus on turvonnut kokonaan muutaman tunnin kuluttua, mutta parhaimmillaan salaatti on, kun se on saanut seistä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti