torstai 20. joulukuuta 2012

Suklaatryffelit

Olo on kuin Jalilla suklaatehtaassa. Keittiössä on päässyt valloilleen joulukaramellitehdas. Ensimmäisenä putkesta ulos singahtivat suklaatryffelit.




Suklaatryffelit (noin 25 kpl)

250 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
50 g voita
1 rkl ranskankermaa

Pinnalle kaakaojauhetta

Hienonnetaan suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehautetaan kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Sekoitaan joukkoon suklaa. Lisätään voi ja ranskankerma sekä sekoitetaan tasaiseksi. Annetaan jäähtyä peitettynä jääkaapissa yön yli.

Muotoillaan suklaamassasta käsin tai kahdella pikkulusikalla pyöreähköjä kuulia, jotak pyöritetään kaakaojauheessa. Säilytetään viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti