lauantai 3. elokuuta 2013

Suolaa, suolaa ja vielä enemmän suolaa

Olen työreissuilla kehittänyt jonkinlaisen riippuvuussuhteen hedelmäsmoothiehin. Ne ovat tosi näppärä välipala autoillessa. Niinpä nurkkiin on keräytynyt iso kasa lasisia pikkupulloja. Pinterestin syövereistä löysin inspiraatiokuva, jossa käytetyistä lasipurkeista oli yksinkertaisella jipolla tehty edustuskelpoisia säilytysastioita kuiville elintarvikkeille ja muulle pikkutilpehöörille. Siitä asti mielessä on siintänyt kuva mökin keittiön avohyllyillä olevista sievistä maustepulloista.

Kauppareissulta mukaan tarttui vihdoin ja viimein tarrakirjoitin, sellainen lapsuudesta tuttu paineltava versio. Suurinta vaivaa projektissa aiheuttaa pullojen etikettien liima - eiköhän nuo pysyisi kiinni hieman vähemmälläkin. Nyt irrottaminen vaatii keittämisen konetiskiaineliuoksessa, raaputusta, toisen keittämisen ja lisää raaputusta. Tämän jälkeen tulikuumaa pulloa hangataan tiskiharjalla niin vimmatusti ja loput jämät liotellaan ruokaöljyllä. 

Välillä alkoi tuntua, että onkohan tämä kierrätysyritys ihan tämän vaivan arvoista? Sisustusputiikista varmaan saisi vastaavia pikkupulloja, joihin voisi vain lätkäistä etiketin.

Lopputulos kuitenkin palkitsi ja lopputulos miellytti koko perhettä. Neljä valmiina ja kymmeniä odottaa vielä liimanpoistoa. No, eihän mökillä ole vielä keittiötäkään pitkään aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti