keskiviikko 28. elokuuta 2013

Täydenkuun omenapiirakka

Syksyllä mummolan puut notkuvat omenoista. Välillä pitää kokeilla jotain uutta, joten tämän mehevän piirakan ohje löytyi alunperin Valion sivuilta. Pikkuisen piti tietenkin soveltaa.



Täydenkuun omenapiirakka 

100 g voita
1,25 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
3-4 hapahkoa omenaa viipaleina
2 tl kanelia
sokeria / juoksevaa hunajaa

Vaahdotetaan  huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään voivaahtoon. Lisätään lopuksi varovasti sekoittaen jogurtti taikinan joukkoon.

Voidellaan ja jauhotetaan halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoka. Levitetään taikina vuokaan ja asetellaan omenaviipaleet päälle. Sirotellaan päälle sokeri / hunaja sekä kanelia.

Paistetaan noin 30 - 35 minuuttia 175 asteessa. Tarjoillaan hieman jäähtyneenä vaniljamascarbonevaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti