torstai 27. syyskuuta 2012

Ei niin Waldorfin salaatti

Itseasiassa selleri kuuluu niihin harvoihin raaka-aineisiin, jotka ovat keittiössämme listalla 'no go'. Joku voi tietysti kyseenalaistaa ja olla sitä mieltä, ettei Waldorfin salaattia voi tehdä ilman selleriä, mutta ei tämä meidän versio muutenkaan noudata klassista ohjetta. Raikkaampana ja kevyempänä versiona tämä salaatti sopii erittäin hyvin vaikka savukalan lisukkeeksi.



Waldorfin salaatti Piilolanniemen tapaan

jääsalaattia
lehtipersiljaa
vihreä omena viipaloituna
simenettömiä viinirypäleitä
sinihomejuustoa
saksanpähkinöitä

kastikkeeseen:
turkkilaista jogurttia
omenaviinietikkaa
oliiviöljyä
dijon-sinappia
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria myllystä

Sekoitetaan kastikkeen ainesosat sekaisin ja annetaan tekeytyä hetken aikaan. Ladotaan salaattiainekst laakealle vadille kerroksittain ja nostetaan tarjolle kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti