lauantai 15. syyskuuta 2012

Munakoiso-kanttarellipastaa

Kuten joa aiemmin mainitsin yksi kotimaisten ruokablogien suosikeistani on Chicling ja kun ohje on kanttarellipastalle, niin ei sen enempää syitä tarvita kokeilemiselle. Munakoiso-kanttarellipaistos valmistui yhtäaikaa kiehuvan pastan kanssa. Kiireisen äidin unelmaruoka - sairaan hyvää ja nopeaa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä

Ainoa haasteellinen osuus perjantaiherkun valitsemisessa oli paikallisessa alkoholiliikkeessä. Sopivan viinin löytäminen oli henkilökunnalle vaikeaa ja lopulta päädyimmekin italialaiseen olueen, mikä täydensi sopivasti pastan makuja.Munakoiso-kanttarellipasta alla carbonara (neljälle)


suolaa
1 pieni munakoiso
300 g kantarelleja
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
100 g parmesania raastettuna
4 kananmunankeltuaista
mustapippuria
lehtipersiljaa silputtuna
360 g pastaa

Leikataan munakoiso kuutioiksi, ripotellaan kuutioiden päälle suolaa ja annetaan hikoilla noin 20 minuuttia. Kuivataan suolavesi pois talouspyyhkeen avulla.
Paistetaan munakoisot oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat kevyesti ruskistua. Nostetaan munakoisot talouspaperin päälle, jotta saadaan imeytettyä liika öljy pois. Lisätään pannulle voita ja hieman oliiviöljyä ja ruskistetaan kanttarellit, jotka maustetaan suolalla ja pippurilla. Lisätään mukaan munakoisot ja silputtu lehtipersilja. Keitetään samalla pasta ohjeen mukaan.

Sekoitetaan 75 g raastettua parmesania ja kananmunankeltuaiset. Kun spagetti on valmis, valutetaan se. Sekoitetaan sienet, munakoiso ja pasta keskenään, lisätään muna-juustoseos ja sekoitetaan, jotta munaseos kypsyy tasaisesti pastan joukkoon. Lisätään hieman keitinvettä jos pasta tuntuu liian kuivalta. Tarjotaan maun mukaan pinnalle raastetun parmesaanin ja mustapippurin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti