keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Possusafkaa

Toisena Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa - parempaa arkiruokaa kirjasta pääsi kokeiltavaksi possukastikkeen ohje. Helppo perusohje ja erittäin maukas lopputulos. Kastikkeesta tuli juuri sopivan, vienon sinappinen. Lisäkkeeksi valmistin paahdettuja uunijuureksia.



Possukastike

400 g possun sisäfilettä suikaleena
1 keltasipuli
30 g voita
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maalais-Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa

Paksupohjainen pata tai kattila kuumennetaan kuumaksi ja lisätään pohjalle voita, jonka annetaan ruskistua, kunnes se tuoksuu hieman pähkinälle. Possusuikaleet ruskistetaan kevyesti sekä maustetaan suolalla ja pippurilla. Lisätään joukkoon sipuli pilkottuna ja annetaan kuullottua hetkean ajan. Puuteroidaan päälle vehnäjauhot ja sekoitetaan parin minuutin ajan.

Kaadetaan joukkoon kuumaa vettä ja sekoitetaan, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Lisätään soijakastike. Haudutetaan hiljaisella tulella kannen alla noin 40 minuutin ajan. Jos kastike sakenee liikaa, joukkoon voi lisätä vettä.

Lihan hauduttua mureaksi lisätään reilu lusikallinen Dijon-sinappia sekä kerma. Annetaan kiehua noin viiden minuutin ajan. Tarjotaan uunijuuresten kanssa.

Uunijuurekset

perunaa
porkkanaa
bataattia
keltasipulia
(lanttua, naurista, punajuuria jne)
sormisuolaa
oliiviöljyä
voita
(timjamia)

Kuoritaan haluttu sekoitus juureksia ja pilkotaan ne lohkoiksi. Asetellaan lohkot uunipellille. Maustetaan suolalla. Lisää päälle oliiviöljyä ja voinokareita sekä halutessa tuoretta timjamia. Paistetaan uunissa kostutetun voipaperin alla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Poistetaan voipaperi ja otetaan kasviksiin kaunis pinta jatkamalla kypsennystä 215 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti