maanantai 3. syyskuuta 2012

Lohturuokaa: punajuuri-vuohenjuustopaistos

Syysflunssa on kaatanut petiin valtaosan meidän perheestä. Nuhaisena ei oikein tunnu mikään ruokakaan maistuvan. Teinkin itselleni lohturuoaksi punajuuri-vuohenjuustopaistosta - hyvä ruoka, parempi mieli. Punajuuret vaativat pitkän kypsymisajan, joten esikeitin niitä noin 20 minuutin ajan ennen uunitusta.



Punajuuri-vuohenjuustopaistos

700 g punajuuria
suolaa ja mustapippuria myllystä
voita
150 g vuohenjuustoa
2 rkl hunajaa
saksanpähkinöitä

Punajuuret kuoritaan ja pilkotaan lohkoiksi. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Asetellaan muutama pieni voinokare pinnalle ja paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuutin ajan.

Murennetaan vuohenjuusto kypsien punajuurien päälle, lisätään noin kaksi ruokalusikallista hunajaa. Ripotellaan päälle vielä saksanpähkinämurusia. Paistetaan uunissa vielä noin 10 minuutin ajan, jotta vuohenjuusto sulaa punajuurien joukkoon. Syödään sellaisenaan tai esimerkiksi hyvän lihan lisukkeena.

Vuohenjuuston ja hunajan yhdistelmä on yksi ehdottomista suosikeistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti