keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Haaveissa vainko oot mun - minun To Do

Sain Soppaa ja silmukoita blogin Marjalta hauskan haasteen listata kahdeksan tekemättömien töiden (to do) listalla olevaa asiaa. Kiitos! Jos et ole vielä löytänyt Marjan mukavaa blogia, niin suosittelen välitöntä vierailua. Sieltä löytyy ihania herkkuja ja käsillä tekemisen riemua.

Näitähän to do-asioita löytyy takataskusta paljonkin, mutta tässä ne päällimmäiset, ei tosin missään tärkeys-, suuruus- tai toteuttamisjärjestyksessä.

1. Tulppaanit ja narsissit
Kotipihan syyssipulit ovat edelleen usean vuoden jälkeen istuttamatta, koska emäntä ei osaa päättää millaisia ja minkä värisiä haluaa mihinkin kasvamaan.

2. Tryffelipasta - Italian keittiön lahja maailmalle
Ruokapuolen kokeilulistan kärjessä on useassakin keittokirjassa vilahdellut tryffelipasta. Tämä odottaa toteutusta, tryffeliöljy ja säilötty tryffeli on jo kaapissa herkutteluhetkeä varten.

3. Kukkaruukut betonista
Kodin upouusi terassi huutaa seurakseen isoja ruukkuja. Tämäkin projekti on pahasti vaiheessa; muotit on valmiina, raudoistusta varten kanaverkko muotoituna, mutta lopullinen toteutus uupuu. Mitenkähän ruukun pohjaan saisi aikaiseksi reiän ilman poraamista?

4. Focaccia
Vaikka tunnustaudunkin aikamoiseksi jauhopeukaloksi, focaccia on jäänyt jostain syystä vielä kokeilematta. 

5. Kakaoögon julisteen kehystäminen
Kaapissa odottaa (monen muun taulun kanssa) Olle Eksellin Kakaoögon juliste kehystämöön pääsyä. Miehen mielestä juliste tuijottaa.

6. Macarons
Aioin vielä joku päivä selättää nämä makeuden ylimmät ystävät - ei se voi olla niin vaikeaa, eihän?

7. Day bed mökille
Löysin joku aika sitten Time of the Aquarius blogista meidän mökillekin sopivan päivävuoteen mökin sohvan korvaajaksi.

8. Betoninen keittiötaso mökille
Betoni on tällä hetkellä pinnalla myös sisustuksessa. Joku aika sitten sain päähäni, että betonista valettu keittiötaso sopisi hyvin meidän kesäpesän keittiöön. Ennen varsinaista tason valua meillä harjoitellaan nyt pienempi muotoisesti kynttilälyhdyillä.


Tässä vielä haasteen toteuttamisen ohjeet:
1. Kiitä tunnustuksen antajaa
2. Jaa tunnustus eteenpäin , vaikka 4:lle

3. Ilmoita näille tunnustuksesta
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-lista


Sen verran oikaisen tässä, etten jaa tätä eteenpäin kellekään, vaan jokainen saa poimia tämän täältä omaksi ilokseen.
Ekstatoiveena olisi myös hieman aikaa myös koruiluharrastukselle ja lamppuhelmien valmistukselle. Syysiloksi kuitenkin jotain olen saanut aikaiseksi: rannekoru hopeasta ja isoista 12 mm mustista onyx-helmistä.2 kommenttia:

 1. Hei Nina!

  Voin vakuuttaa, että macaronit ovat erittäin helposti selätettävissä! Taisin tehdä niitä ekan kerran vuosi sitten meidän tupareihin ja toistamiseen keväällä kihlajaisbileisiin. Resepti suoraan Pirkasta, http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25844-macarons-eli-mantelileivokset. Täytteenä olen toistaiseksi käyttänyt vain Lime Curdia, ihan sellaisenaan.

  Insinööri heti innostui tuosta kukkaruukkuongelmasta. ;-) Saisiko betonin sekaan reikämuotin esim. filmipurkista?

  Ja tuo rannekoru - kerrassaan ihastuttava!

  Terveisin, Susanna (ex-T, nyk-L)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna macaron-vinkistä, pitääpä kokeilla. Kukkaruukkuongelmaan ostin harjanvarren, jonka meinasin sahailla pätkiksi ja liimata muotin pohjalle, saas nähdä kuinka käy.

   Poista