lauantai 13. lokakuuta 2012

Manteli-persiljapestoa ja paahdettua paprikaa

Uusin Glorian Ruoka&Viini (7/2012) kolahti postilaatikkoon tällä viikolla. Heti ensimmäiseksi kokeiluun perjantai-illan iloksi pääsi pasta, jonka lisänä on manteli-persiljakastiketta sekä paahdettua paprikaa. Nopea valmistaa ja paahdettujen paprikoiden tuoksu tuo veden kielelle.


Pastaa, manteli-persiljakastiketta, paahdettua paprikaa ja mozzarellaa (4 annosta)

3 punaista paprikaa
300 g pastaa
2 pkt bufalamozzarellaa
pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria myllystä

Manteli-persiljapestoon:
1,5 dl kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl lehtipersiljaa (noin yksi ruukku)
suolaa maun mukaan

Paprikat halkaistaan sekä poistetaan siemenet, kanta ja valkeat osat. Paahdetaan paprikat uunissa grillivastuksen alla (250 astetta) noin 10 - 15 minuutin ajan, kunnus pinnat mustuvat ja kuori alkaa kupruilla. Samaan aikaan paahdetaan mantelit kuivassa, kuumassa pannussa. Paahdetaan pinjansiemenet myös erikseen.
Suljetaan paahdetut paprikat muovipussiin ja annetaan niiden vetäytyä ja jäähtyä käsittelylämpöisiksi. 
Laitetaan pasta kiehumaan ja samalla valmistetaan pesto. Laitetaan kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja jauhetaan sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi.
Tämän jälkeen nyljetään paprikoista kuori pois ja paloitellaan. Pirskotellaan päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua sekä hieman suolaa.
Valutetaan vesi pois al denteksi kypsyneestä pastasta ja sekoitetaan pesto pastan joukkoon. Kumotaan pasta tarjoiluastiaan ja sekoitetaan joukkoon paprikat sekä revitty mozzarella. Viimeistellään paahdetuilla pinjansiemenillä.
Pastan seuraksi sopii oikein hyvin hapokkaan hedelmäinen chardonnay.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti