tiistai 30. lokakuuta 2012

Kikherne-tomaatti-feta-salaatti

Yksinkertaiset lisukkeet ovat yleensä parhaat. Tämä kikhernesalaatti sopii niin grillatun ruoan kuin vaikka kalan kaveriksi. Salaatti on parhaimmillaan hieman tekeytyneenä ja maistuu vielä seuraavanakin päivänä.



Kikherne-tomaatti-fetasalaatti

2 pkt (yhteensä 340 g) valmiiksi keitettyjä kikherneitä
tai vastaava määrä ohjeen mukaan kuivatusta liotettuja ja kypsennettyjä
250 g miniluumutomaatteja
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl vaaleaa balsamicoa
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Tomaatit halkaistaan ja fetajuusto paloitellaan. Sekoitetaan kikiherneiden kanssa kulhossa sekaisin. Viipaloidaan punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja lisätään joukkoon yhdessä puristettujen valkosipulinkynsien kanssa. Sekoitetaam balsamico ja oliiviöljy keskenään sekä kaadetaan salaatin päälle. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Annetaan maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mieluummin pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti