maanantai 22. lokakuuta 2012

Pariisin taivaan alla

Syyslomaviikon ja meidän yhteisen merkkipäivämme kunniaksi vietimme viime viikolla muutaman ihanan päivän Pariisissa. Reissun ykköskohteena oli ipanalle ja meille isommillekin käynti Disneylandissa.


Kaksi päivää aamusta iltaan kaikkine paraateineen ja kieppumisineen oli elämys. Vannoutuneimmillekin ankkareille alkoi kerääntyä pientä hiirimäisyyttä takataskuun. Ajankohtana lokakuu oli käyntiin hyvä, koska käytännössä kohteisiin ei tarvinnut jonottaa ollenkaan.


Koko puisto oli koristeltu vuodenaikaan sopivasti Halloween teemalla.


Alueella on myös toinen puisto; Walt Disney Studios täynnä elokuvien taikaa. Meidän miespuolisiin jäseniin upposi esityisesti elokuvien autostuntteja esittelevä näytös. Äidin pyynnöt vierailuista prinsessoiden luona ohitettiin välittömästi.


Tuliaisiksi ipanalle tarttui mukaan tuunaa-se-itse Herra Perunapää, kaikella asiaankuuluvalla Mikki-rekvisiitalla tietenkin.


Loman kaksi viimeistä päivää vietettiin katsastamalla pakolliset nähtävyydet Eiffelin huipusta, Louvren Mona Lisaan (oletettua muuten suurempi) ja Lafayetten tavaratalon herkkuosastoa myöten. Täydessä iltavalaistuksessa kylpeävä kaupunki ja torni oli huikaiseva näky lähes 300 metrin korkeudesta.Milon Venus oli yksinkertaisesti henkeäsalpaavan kaunis.


Reissusta muistilistaan seuraavaa varten:
- etukäteen tilattu kyyti lentokentältä Disneylandin hotellille illalla säästi hermoja ja aikaa
- yöpyminen viimeisen Disneyland päivän jälkeen samassa paikassa oli varmasti koko reissun järkevin teko: jalat ovat 12 tunnin jälkeen kovilla
- metrolippujärjestelmä ja maksujen määräytyminen jäi edelleen epäselväksi
- tänne voi tulla uudestaankin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti